Hurtowe zmiany w aukcjach?

Na tym forum można pisać o funkcjach jakie miałyby być dodane do Pomocnika
selkar
Posty: 1
Rejestracja: środa, 17 mar 2010, 13:43

Hurtowe zmiany w aukcjach?

Post autor: selkar » środa, 17 mar 2010, 14:40

Czy istnieje możliwość hurtowych zmian poszczególnych atrybutów we wszystkich aukcjach na raz w Pomocniku?

Np. żeby zaznaczyć wybrane aukcje i zmienić w nich format sprzedaży, czas trwania aukcji, opcje dodatkowe czy też poszczególne koszty wysyłki? Czy jest taka możliwość, a jeśli nie to może warto o czymś takim pomyśleć?

QL miał taką funkcję i była ona najbardziej przydatną funkcją tego programu w zasadzie. Szczególnie jeśli ktoś ma mnóstwo (kilkanaście setek) aukcji i nagle musi zmienić jedną rzecz we wszystkich przedmiotach.

Ponadto po zaimportowaniu bazy QL do Pomocnika przestawiło we wszystkich aukcjach format sprzedaży ze Sklepu na Aukcję z licytacją. Nie zaimportowało również w zakładce Dodatkowe roku wydania książki, której dotyczy dana aukcja. Można temu zaradzić? Gdyby była możliwość hurtowych zmian...

Proszę o odpowiedź.

Adam Skreczko
selkar.pl

fhu-damir
Posty: 7
Rejestracja: poniedziałek, 15 gru 2008, 11:23

Re: Hurtowe zmiany w aukcjach?

Post autor: fhu-damir » środa, 19 maja 2010, 01:16

Oczywiście funkcja taka byłaby bardzo przydanta.

Leszczu
Posty: 8
Rejestracja: wtorek, 31 mar 2009, 22:31

Re: Hurtowe zmiany w aukcjach?

Post autor: Leszczu » poniedziałek, 23 sie 2010, 13:00

zapomnijcie o tym, pisałem już na forum posta o tym z rok temu... chciałem nawet dopłacić za taką funkcję...
nie będzie czegoś takiego znając życie... a szkoda bo gdyby było to byłby naprawdę fajny programik

trader
Posty: 17
Rejestracja: wtorek, 7 mar 2006, 12:16
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Hurtowe zmiany w aukcjach?

Post autor: trader » poniedziałek, 6 wrz 2010, 17:45

Istnieje taka możliwość - trzeba wczytać bazę danych do accessa po uprzednim złamaniu hasła. Pod Accessem można bez problemu zmieniać hurtowo np numery kategorii, po zastosowaniu kwerend także inne dane - np dodać kod pocztowy i nmumer bankowy.

tonspeed
Posty: 1
Rejestracja: czwartek, 7 paź 2010, 08:55

Re: Hurtowe zmiany w aukcjach?

Post autor: tonspeed » czwartek, 7 paź 2010, 08:58

Witam

Ja posiadam taki program, dzięki któremu można dokonywać hurtowych zmian w aukcjach zarówno z pomocnika aukcji jak i z turbolistera (ebay). Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę pisać na adres [email protected].

Pozdrawiam
Adam

Eurofishing
Posty: 6
Rejestracja: czwartek, 11 mar 2010, 09:48

Re: Hurtowe zmiany w aukcjach?

Post autor: Eurofishing » środa, 4 sty 2012, 12:10

Witam

Czy ktoś ma pomysł, jak można zrobić zmiany w wielu aukcjach. Wystarczył by mi sposób by wyexportować dane do pliku i zmieniać dane hurtowo.

Pozdrawiam
Marek

lampydomowepl
Posty: 1
Rejestracja: sobota, 21 sty 2012, 15:09

Re: Hurtowe zmiany w aukcjach?

Post autor: lampydomowepl » sobota, 21 sty 2012, 15:22

Witam,

Panie Marcinie bardzo proszę o ponowne przemyślenie możliwości wprowadzenia funkcji do programu, dzięki której będą możliwe hurtowe zmiany na aukcjach przed ich wystawieniem.
Przy kilku tysiącach aukcji brak takiej funkcji stanowi poważny problem.

Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem proszę o kontakt.

lampydomowe_pl i lampyogrodowe_pl

ODPOWIEDZ